Svar på vanliga frågor

 

Går det att uppträda var och när som helst?

Nästan. Helst vill vi vara utomhus, men det går att köra eldshower inomhus också om vi bedömer det som tillräckligt eldsäkert. En någorlunda platt och vindskyddad yta på 10x5 meter är perfekt för en föreställning. Är utrymmet mindre kan vi justera showen lite så den passar förutsättningarna.  

Vackrast blir det självklart i skymning eller mörker, men vi har uppträtt mitt på dagen i strålande sommarsol och det funkar det också.


Vad händer om det regnar?

Valborg 2018 35mm-125.jpg

Regn är oftast ett större bekymmer för publiken än för eldartisten. Elden och redskapen klarar sig trots regn och så länge dina gäster har tak eller paraplyer att stå under är det ingen fara. Blåser det mycket ställer vi däremot in, av säkerhetsskäl.


Är det farligt?

Det är eld det handlar om, en del av magin ligger i att det faktiskt kan vara farligt för artisterna. En föreställning ska dock aldrig vara det i verkligheten och säkerheten sätts alltid främst. 
 

Vad ingår?

Allt utom reseersättning, som tillkommer utanför Göteborg. Vi står för materialkostnader, bränsle, marschaller och alla andra omkostnader, bokar du en show med oss ser vi till att allt finns på plats.
Högtalare kan vi lösa till en gräns. Eldfågels föreställningar bygger på dans och koreografier och kräver musik för att komma till sin rätt. Har ni ett ljudsystem på plats är det perfekt, annars kan vi ta med en högtalare som passar för shower med upp till 100 personer i publiken.