Vi är eldfågel

 

Eldfågel består av två av Göteborgs bästa eldartister- Vindla och Amatera. Efter att ha uppträtt och tränat tillsammans under många år bildades slutligen en officiell duo som tar vår eldkonst till en helt ny nivå.

 

 

Daniel "Achmed" Sundler (Amatera) har uppträtt som eldartist i nio år och är en av landets skickligaste poiare. Med lekfullhet och en kreativitet som gränsar till besatthet utforskar hen konstformens gränser och tänjer på dem. Bland det bästa Achmed vet är att komma på nya trix och mönster för att dela och inspirera världens poi-elit. Achmed har bland annat uppträtt på Stad i ljus, marknader, bröllop och stadsfester. Hen är även utbildad inom cirkus och jobbar som cirkuspedagog.
Förutom eldkonst och poi-teknik skapar hen elektronisk musik under namnet Illusion.

Eldfagel_negativ.png

Anna "Vindla" Mattisson (Vindla eldkonst) har uppträtt i åtta år och synts på bland annat Volvo Ocean Race, invigningen av Julstaden Göteborg, Göteborgs luciakröning och på bröllop, kulturfestivaler, stadsfester, invigningar och företagsfester.
I sitt uttryck är hon dansant, teatralisk och ofta väldigt lycklig.
Vindla ser livet som en berättelse, vilket syns både i hur hon lever, vad hon skriver och i hennes scenframträdanden.
Förutom elden gillar hon att skapa med ord och bild. Hon är också utbildad kulturprojektledare och bra på att styra upp event och större shower!